Gebruikerslogin

InloggenRegistreer
Wachtwoord vergeten?

Belangrijk bericht

Beste gebruiker van de LOB-scan VO,

De afgelopen twee jaar heeft u één of meerdere malen ingelogd op de website http://scan.lob-vo.nl/.
Op deze website staat de LOB-scan voor het VO.

Het Expertisepunt LOB heeft besloten dat deze LOB-scan per 31 december 2018 niet meer beschikbaar is op deze website. De twee belangrijkste reden hiervoor zijn dat een technische update van de website te kostbaar is en dat de scan niet meer actueel is.
Omdat de LOB-scan als instrument als zeer nuttig wordt ervaren, heeft het Expertisepunt LOB afgelopen zomer in samenwerking met een aantal LOB-experts een nieuwe, geactualiseerde LOB-scan ontwikkeld voor zowel vmbo, havo/vwo als mbo. Doel van de LOB-scan is om als school, opleiding of onderwijsteam zicht te krijgen hoe het met LOB staat. De LOB-scan stelt vragen over verschillende onderwerpen van LOB en is een instrument om met elkaar in gesprek te gaan en te kijken waar de school op LOB-gebied staat. Op basis van de scan-uitkomsten kan dan samen bepaald worden welke stappen de school of opleiding nog wil of moet zetten. Deze scan kunt u vinden op onze website: https://www.expertisepuntlob.nl/nieuws/geactualiseerde-lob-scan-vo-mbo

De LOB-scan is een geavanceerde excel-document waar de scores van maximaal 12 deelnemers kunnen worden verwerkt tot een overzichtelijke web-grafiek. De scan kan eenvoudig worden ingevuld door verschillende leden van een onderwijsteam om zo samen de stand van zaken van LOB te inventariseren en bespreken. Begin 2019 wordt het gebruik geëvalueerd en zal het Expertisepunt LOB zich beraden op een mogelijke tool voor de scan.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Dit betreft een eenmalig bericht en de database met gebruikers zal worden verwijderd.
Wanneer u op de hoogte wil blijven van het Expertisepunt LOB, dan kunt u zich aanmelden op de Nieuwsbrief.
Heeft u nog vragen heeft over het stoppen van de website http://scan.lob-vo.nl/ of de LOB-scan, kunt u uw vraag sturen aan info@ExpertisepuntLOB.nl

Met vriendelijke groet,
Marleen van de Wiel

Marleen van de Wiel
Projectleider
Houttuinlaan 6
3447 GM Woerden
T: 0348 75 36 10
M: 06 41 63 15 83
E: m.vandewiel@expertisepuntlob.nl
W: www.expertisepuntlob.nl

Deel deze pagina:

Scangroepen

Een scangroep bestaat uit verschillende medewerkers die betrokken zijn bij LOB. Zij ontvangen van één medewerker in de school (scanleider) een uitnodiging om de LOB-scan in te vullen. Spreek dus goed af wie de scanleider is!

Wat is een scangroep?

In deze scangroep maak je samen met jouw collega's de scan. De scan kan meerdere keren gemaakt worden. Zo´n periodieke groepsscan wordt een sessie genoemd.
Met een sessie krijg je niet alleen inzicht in de actuele stand van LOB op jouw school, maar ook in de ontwikkeling van LOB over een bepaalde periode ten opzichte van de vorige sessie.
De scanleider is de persoon die de scangroep aangemaakt heeft. Alleen deze persoon kan deelnemers toevoegen, sessies afsluiten en nieuwe sessies starten.

Wanneer een sessie is afgesloten kun je de resultaten nog wel bekijken, maar niet meer aanpassen.

Voordelen scangroep

  • Ieder kan zijn eigen scan-resultaten bekijken.
  • De scanleider kan ook de resultaten van de van anderen bekijken.
  • Ieder kan de gemiddelde resultaten van de LOB-scan van de groep bekijken.
  • Het bekijken en aanpassen van de ingevulde LOB-scan en de eigen resultaten en de gezamenlijke resultaten dient ter ondersteuning bij het in gesprek gaan over de overeenkomsten en verschillen tussen de ingevulde LOB-scans.
  • De scanleider kan de resultaten van de verschillende scangroepleden uitprinten om deze ook binnen dit gesprek te gebruiken.

Wil je een scangroep aanmaken dan moet je inloggen en bij Mijn scangroep en vervolgens bij Scangroep aanmaken kijken. 


Externe partijen Ouders en verzorgers Professionalisering Rollen en taken in de school Determinatie en advisering Krachtige (loopbaangerichte) leeromgeving De vorm van LOB in het curriculum Inhoud van LOB Een LOB-werkplan Beleid Draagvlak en leiderschap Visie op en doel(en) van LOB – rationale