Gebruikerslogin

InloggenRegistreer
Wachtwoord vergeten?

LOB kwaliteitstraject

Het bevorderen van doorstroom én stimuleren van talentontwikkeling bij leerlingen zijn belangrijke speerpunten voor VO-scholen. Loopbaanoriëntatie en –begeleiding (LOB) kan daar een bijdrage aan leveren. Om scholen hierbij te ondersteunen is het LOB Kwaliteitstraject ontwikkeld.

Voordat je als school aan de slag gaat met het LOB Kwaliteitstraject is het van groot belang dat de schoolleider actief en bewust besluit om LOB te gaan versterken en de andere medewerkers in de school laat weten wat dit voor hen betekent de komende tijd

Binnen het LOB kwaliteitstraject komen onderstaande stappen aan de orde:

1. Inventariseren
2. Visie ontwikkelen
3. Prioriteiten stellen
4. Professionaliseren
5. Uitvoeren

6. Monitoren & evalueren
7. Borgen

Deze zeven stappen geven richting, houvast en inspiratie maar het is aan de school zelf om te bepalen of ze de stappen ook precies zo gaat doorlopen. Er zijn immers meerdere manieren om aan kwaliteitsverbetering van LOB te werken.

Bij iedere stap wordt steeds uitgelegd wat de stap inhoudt, wat je kan doen, met wie en welke hulpmiddelen beschikbaar zijn bij die stap. De hulpmiddelen die bij iedere stap beschikbaar zijn komen uit de Loopbaanbox. Wil je alle hulpmiddelen in een oogopslag zien? Kijk dan op de pagina Loopbaanbox. De inhoudsopgave vindt u hier.

Binnen iedere stap kan de inhoudelijke achtergrondinformatie je ook weer verder helpen. De handleiding Pijlers van LOB is dan ook steeds terug te vinden bij iedere stap.

Hieronder tref je hulpmiddelen aan die je helpen om meer zicht te krijgen op het kwaliteitstraject LOB, de inhoud van de loopbaanbox en daarnaast tref je ook de inhoudelijke achtergrondinformatie aan.


Externe partijen Ouders en verzorgers Professionalisering Rollen en taken in de school Determinatie en advisering Krachtige (loopbaangerichte) leeromgeving De vorm van LOB in het curriculum Inhoud van LOB Een LOB-werkplan Beleid Draagvlak en leiderschap Visie op en doel(en) van LOB – rationale