Gebruikerslogin

InloggenRegistreer
Wachtwoord vergeten?

Belangrijk bericht

Beste gebruiker van de LOB-scan VO,

De afgelopen twee jaar heeft u één of meerdere malen ingelogd op de website http://scan.lob-vo.nl/.
Op deze website staat de LOB-scan voor het VO.

Het Expertisepunt LOB heeft besloten dat deze LOB-scan per 31 december 2018 niet meer beschikbaar is op deze website. De twee belangrijkste reden hiervoor zijn dat een technische update van de website te kostbaar is en dat de scan niet meer actueel is.
Omdat de LOB-scan als instrument als zeer nuttig wordt ervaren, heeft het Expertisepunt LOB afgelopen zomer in samenwerking met een aantal LOB-experts een nieuwe, geactualiseerde LOB-scan ontwikkeld voor zowel vmbo, havo/vwo als mbo. Doel van de LOB-scan is om als school, opleiding of onderwijsteam zicht te krijgen hoe het met LOB staat. De LOB-scan stelt vragen over verschillende onderwerpen van LOB en is een instrument om met elkaar in gesprek te gaan en te kijken waar de school op LOB-gebied staat. Op basis van de scan-uitkomsten kan dan samen bepaald worden welke stappen de school of opleiding nog wil of moet zetten. Deze scan kunt u vinden op onze website: https://www.expertisepuntlob.nl/nieuws/geactualiseerde-lob-scan-vo-mbo

De LOB-scan is een geavanceerde excel-document waar de scores van maximaal 12 deelnemers kunnen worden verwerkt tot een overzichtelijke web-grafiek. De scan kan eenvoudig worden ingevuld door verschillende leden van een onderwijsteam om zo samen de stand van zaken van LOB te inventariseren en bespreken. Begin 2019 wordt het gebruik geëvalueerd en zal het Expertisepunt LOB zich beraden op een mogelijke tool voor de scan.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Dit betreft een eenmalig bericht en de database met gebruikers zal worden verwijderd.
Wanneer u op de hoogte wil blijven van het Expertisepunt LOB, dan kunt u zich aanmelden op de Nieuwsbrief.
Heeft u nog vragen heeft over het stoppen van de website http://scan.lob-vo.nl/ of de LOB-scan, kunt u uw vraag sturen aan info@ExpertisepuntLOB.nl

Met vriendelijke groet,
Marleen van de Wiel

Marleen van de Wiel
Projectleider
Houttuinlaan 6
3447 GM Woerden
T: 0348 75 36 10
M: 06 41 63 15 83
E: m.vandewiel@expertisepuntlob.nl
W: www.expertisepuntlob.nl

Deel deze pagina:

Instructie scan

Invullen LOB-scan

De LOB-scan bestaat uit de bekende onderdelen te weten:

Binnen deze 4 onderdelen zijn in totaal 12 subonderdelen met meerdere stellingen opgenomen. Geef bij alle stellingen aan in hoeverre de stelling - volgens jou - van toepassing is binnen jouw school. Het gaat dus heel nadrukkelijk om hoe jezelf zaken in de school ervaart. Je klikt daarvoor op een van 4 knoppen: (1) we voldoen niet, (2) we voldoen enigszins, (3) we voldoen grotendeels, (4) we voldoen volledig. De bijbehorende punten worden weggeschreven.

Wanneer je tijdens het invullen met de je muis over de knoppen beweegt verschijnt onderstaande tekst ter ondersteuning.

1. we voldoen niet aan deze beschrijving en zijn er niet of nauwelijks mee bezig en ons er niet of nauwelijks van bewust.
2. we voldoen enigszins aan de beschrijving en positieve resultaten op dit onderdeel zijn beperkt.
3. we voldoen grotendeels aan de beschrijving en bereiken positieve resultaten op dit onderdeel.
4. we voldoen volledig aan deze beschrijving en bereiken veel positieve resultaten en werken voortdurend aan verbetering van dit onderdeel.

Rechts onderaan zie je de totaal score voor het subonderdeel dat je invult.
In de rechterkolom bouwt jouw LOB-scan zich tijdens het invullen op.

NB Wanneer je niet bent ingelogd dan worden jouw resultaten niet opgeslagen en kun je ze dus een volgende keer niet meer inzien. Wil je inloggen ga dan naar inloggen, inlog aanmaken of waarom inloggen?

Start de LOB-scan


Externe partijen Ouders en verzorgers Professionalisering Rollen en taken in de school Determinatie en advisering Krachtige (loopbaangerichte) leeromgeving De vorm van LOB in het curriculum Inhoud van LOB Een LOB-werkplan Beleid Draagvlak en leiderschap Visie op en doel(en) van LOB – rationale