Gebruikerslogin

InloggenRegistreer
Wachtwoord vergeten?

Veel gestelde vragen

Op onze school willen we na een tijdje de LOB-scan nogmaals opnieuw laten invullen door meerdere medewerkers kan dat?

Ja, dat is mogelijk door een scansessie af te sluiten en een nieuwe te beginnen. Om eventuele verandering te ervaren adviseren we de LOB-scan pas weer in te vullen nadat er een bepaalde periode gericht aan een verbeterplan is gewerkt.

Ik wil na een tijdje de LOB-scan nogmaals opnieuw invullen kan dat?

Ja, dat is mogelijk. Wel wordt de eerder ingevulde LOB-scan overschreven. We adviseren daarom om de eerder ingevulde LOB-scan te bewaren als afdruk of PDF-document met een datum. Vervolgens kan opnieuw begonnen worden met invullen en kan later gekeken worden naar het verschil met de vorige ingevulde LOB-scan. Om eventuele verandering te ervaren adviseren we de LOB-scan pas weer in te vullen nadat er een bepaalde periode gericht aan een verbeterplan is gewerkt. NB vanuit een scangroep kan wel op meerdere momenten een scan uitgevoerd worden en wordt deze voortgang bewaard.

Ik wil tussentijds stoppen met het invullen van de LOB-scan kan dat?

Ja, het is mogelijk om tussentijds te stoppen met het invullen van de scan als je bent ingelogd. Alleen dan worden de gegevens ook opgeslagen voor een later tijdstip. Meer informatie over inloggen ga naar waarom inloggen?

Ik wil bijdragen (praktijkverhalen, instrumenten, beleidsstukken etc.) uploaden hoe doe ik dat?

Kies voor bijdragen uploaden, instrumenten/onderzoeken of praktijkverhaal. Daar vind je een formulier om uw bijdrage te uploaden.

Als je een bestand upload: let dan op dat je:
1 het bestand op uw PC opzoekt (bladeren)
2 het bestand op het internet plaatst met "uploaden".
3 vergeet tot slot niet het geheel, onderaan de pagina, op te slaan.

De met een *sterretje gemarkeerde onderdelen zijn verplicht.

Waar en hoe moet ik de gezamenlijke resultaten vanuit de scangroep lezen?

Wanneer alle medewerkers die zijn uitgenodigd om de scangroep in te vullen de LOB-scan hebben ingevuld kunnen ze de gemiddelde resultaten bekijken bij mijn scangroep. Daar vind je een overzicht met alle deelnemers van de scangroep. Je hebt de mogelijkheid om een bericht te sturen aan alle deelnemers tegelijk of naar iedereen afzonderlijk. Daarnaast kan de scanleider deelnemers aan deze sessie toevoegen of verwijderen. Wanneer je een deelnemer verwijdert, wil dit niet zeggen dat je de hele inlog verwijdert, maar dat je deze persoon alleen uit de desbetreffende sessie verwijdert. Wanneer de deelnemer aan andere sessies heeft meegewerkt, blijven de gegevens hiervan wel bewaard.

Je kunt er ook de gemiddelde resultaten van LOB-scan vinden. Daar worden de resultaten op de 12 onderdelen in beeld gebracht en in een tabel met scores per stelling verder uitgewerkt. In de rechterkolom worden - ter vergelijking - de landelijke resultaten getoond.

Hoe moet ik de resultaten van mijn LOB-scan lezen?

Bij mijn resultaten wordt als eerste aangegeven op welke punten jouw school sterk of zwakker staat, met verwijzingen naar meer informatie. Vervolgens worden de resultaten van jouw LOB-scan op 12 onderdelen in beeld gevat, tot slot volgt er een tabel met jouw scores per stelling. In de kolom rechts zie je een kleine afbeelding met de landelijke resultaten en kun je lezen wat je met de resultaten kunt doen.

Ik ben mijn inloggegevens kwijt wat nu?

Wanneer je jouw gebruikersnaam en of wachtwoord niet meer weet kun je op de inlogpagina met je e-mailadres een nieuw wachtwoord aanvragen.

Ik wil inloggen maar dat lukt niet, wat nu?

Wanneer het niet lukt om in te loggen doe dan het volgende: - Wil je de eerste keer inloggen? Maak dan eerst een inlog aan. Gebruik de e-mail die je krijgt om in te loggen en een eigen wachtwoord in te voeren. Kreeg je geen mail of lukt het desondanks niet om in te loggen neem dan contact op. - Controleer of caps lock aan staat. Zo ja, zet caps lock uit en kijk of het nu wel lukt om in te loggen.

Ik wil de gezamenlijke resultaten vanuit de scangroep afdrukken kan dat?

Ja, dit kan de scanleider doen door de gemiddelde resultaten onderaan de pagina af te drukken.

Ik wil de gemiddelde resultaten van de scangroep opslaan kan dat?

Ja, dit kan de scanleider doen door de gemiddelde resultaten als PDF te bewaren. De gezamenlijke resultaten van de scangroep worden automatisch bewaard omdat dit een samenvoeging van de opgeslagen resultaten van de scangroepleden is.

Op onze school willen we de LOB-scan door meerdere medewerkers in de school laten invullen hoe werkt dat?

Als je meerdere medewerkers de LOB-scan wilt laten invullen is het nodig om een scangroep aan te maken en is het nodig dat alle medewerkers kunnen inloggen. Zij ontvangen van één medeweker in de school (scanleider) een uitnodiging om de LOB-scan in te vullen. Spreek dus goed af wie de scanleider is!

Wat is een scangroep?

In deze scangroep maak je samen met je collega's de scan. De scan kan meerdere keren gemaakt worden. Zo´n periodieke groepsscan wordt een sessie genoemd. Met een sessie krijg je niet alleen inzicht in de actuele stand van LOB op jouw school, maar ook in de ontwikkeling van LOB over een bepaalde periode ten opzichte van de vorige sessie. De scanleider is de persoon die de scangroep aangemaakt heeft. Alleen deze persoon kan deelnemers toevoegen, sessies afsluiten en nieuwe sessies starten. Wanneer een sessie is afgesloten kun je de resultaten nog wel bekijken, maar niet meer aanpassen.

Ik wil mijn resultaten afdrukken kan dat?

Ja, dat kan. Op ieder moment kun je bij mijn resultaten jouw resultaten tot dan toe, onderaan bewaren als PDF of uitprinten.

Ik wil mijn LOB-scan opslaan kan dat?

Ja, dat is mogelijk wanneer je ingelogd bent. Als je ingelogd bent kun je zowel tussentijds als na het doorlopen van de gehele LOB-scan jouw LOB-scan opslaan binnen de website. Ga naar waarom inloggen? voor meer informatie. Verder is het zowel ingelogd als niet ingelogd mogelijk de resultaten van de -scan als PDF of print te bewaren.


Externe partijen Ouders en verzorgers Professionalisering Rollen en taken in de school Determinatie en advisering Krachtige (loopbaangerichte) leeromgeving De vorm van LOB in het curriculum Inhoud van LOB Een LOB-werkplan Beleid Draagvlak en leiderschap Visie op en doel(en) van LOB – rationale