Gebruikerslogin

InloggenRegistreer
Wachtwoord vergeten?

Belangrijk bericht

De LOB-scan is in zijn geheel verhuisd naar een nieuwe webserver. De nieuwe site is uitgebreid getest en heeft nog enkele mankementen. De belangrijkste is dat er op het moment geen mail wordt verstuurd vanuit het systeem naar de gebruikers. Dus wanneer u uw deelnemers een bericht wilt sturen, of wanneer u nieuwe deelnemers uitnodigt, krijgen zij geen bericht!

Wij proberen dit zo spoedig mogelijk op te lossen.

Mocht u verder nog problemen tegenkomen met  bestaande accounts, scangroepen, scans of sessies, dan kunt u direct contact opnemen met het technisch beheer: Overboord webprojecten: 06-51762848 of info[at]overboord.nl

Deel deze pagina:

De scan, hoe doe ik dat?

Waarom de LOB-scan

De LOB-scan wil VO-scholen in één oogopslag de huidige stand van zaken binnen de eigen school tonen. De scan is een praktisch instrument dat door zelfevaluatie, alle gebieden van LOB in kaart brengt.
Bij het maken van de scan wordt enige basiskennis van deze gebieden bekend verondersteld.

De scan kan in een scangroep door meerdere betrokkenen binnen de school uitgevoerd en vergeleken worden.
Door een inlog aan te vragen kan de scan bewaard worden. Kijk voor meer uitleg bij waarom inloggen?

Het resultaat van de LOB-scan vormt input voor het opstellen van een plan om de kwaliteit van LOB te verhogen.

Werkwijze LOB-scan

1. Je start meteen met het maken van de LOB-scan via Start de scan wanneer je denkt voldoende bekend te zijn met begrippen rondom LOB.

2. Wanneer je twijfelt of je voldoende bekend bent met begrippen rondom LOB ga dan naar wat weet ik van LOB? om te bepalen welke informatie je helpt bij het invullen van de LOB-scan.


Externe partijen Ouders en verzorgers Professionalisering Rollen en taken in de school Determinatie en advisering Krachtige (loopbaangerichte) leeromgeving De vorm van LOB in het curriculum Inhoud van LOB Een LOB-werkplan Beleid Draagvlak en leiderschap Visie op en doel(en) van LOB – rationale